Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben van



Minden fontos, minden számít

2019.10.18 19:50

Folytatás....

Mindez elvezet bennünket ahhoz, a két meghatározó erőhöz, ami az életünkben történteket irányítja.

1, az első erő a szeretet hatalma.

A szeretet hatalma formálja, alakítja személyiségünket és a sorsunkat. A szeretet hatalma, azt jelenti, hogy mindent azért csinálunk , hogy szeretetet kapjunk, vagy pótoljuk a szeretet hiányát. pl, a gyermek személyiségét, a kapott szeret mennyisége és minősége formálja. A felnőttkori konfliktusok a szeretet hiányából erednek , amit neveltetésünk folyamán szüleink, vagy mások nem adtak meg nekünk.

2, a második ilyen nagy erő a befolyás hatalma. Ez az, ami egész életünk folyamán hatással van ránk és az ereje hihetetlenül nagy.  Hogy ez miért van így?  Mert már születésünk pillanatában, sőt gyakran előfordul, hogy már születésünk előtt is a befolyás hatalma formál minket. Minden gondolat, ami meg fordul a fejünkben, akármit hallunk, látunk, érintünk, ízlelünk, szagolunk a világon minden, ami valami módon hat ránk befolyással hat ránk egész személyiségünkre.

Fogalmazhatunk így! – MINDEN FONTOS MINDEN SZÁMÍT!

Különösen felnőtt korban lényeges ez, akkor tudatosítsuk, hogy minden fontos minden számít!

Pl, a statisztikák szerint, egy amerikai átlagban 20-25 órát tölt el a televízió mellett hetente. Az idősebb állampolgárok naponta kb 7 órát nézik a TV-t, az átlag amerikai gyerek napi 3-4 órát. Mindez most már teljesen igaz Magyarországra is. Ezzel szemben az Amerikai nagyvállalatok igazgatói hetente alig 4-5 órát töltenek a televízió mellett.

Had tegyek fel egy egyszerű kérdést. Mit gondolsz van-e összefüggés a között, hogy valaki  hány órát néz naponta  televíziót és, hogy milyen sikeres az élet bármely területén? 

Gondolod, hogy azok az ösztönző hatások a könyvek, az újságok, a tanfolyamok, az emberek, a TV műsorok stb. Amiket olvasunk, nézünk, hallgatunk az évek hosszú folyamán, szóval mit gondolsz mindezek befolyással vannak –e a jövőnkre?

Enged meg, hogy válaszoljak! – MINDEN FONTOS MINDEN SZÁMÍT!

De fel kell tennünk magunknak egy kérdést: A kérdés így hangzik: Mit akarok az élettől?

Ha erre a kérdésre határozott választ tudunk adni , akkor körül nézhetünk a világban és el tudjuk dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz nekünk. Mit jelent ez? Egyszerű. Mindaz, ami afelé terel, amit el akarunk érni az jó. Ugyanakkor, mindaz, ami attól eltávolít bennünket, az rossz. DE MINDEN SZÁMÍT!

Van egy jó barátom, aki szinte állandóan fogyókúrát tartott és érdekes módon gyakran rajtakaptam, hogy süteményt eszik. Néha előfordult, hogy két süteményt is bevágott. 

- Egyszer azt mondtam neki: Azt hittem, hogy fogyókúrázol, kizárólag zöldséget és gyümölcsöket eszel, nem hizlaló dolgokat. 

- Azt felelte: persze. 

- Erre én: na és a sütemény? 

-Mire ő: az nem számít!

Tudod, hányan vannak, akik esténként 3-4 órát ülnek a TV mellet a sikerről álmodoznak és közben csak a képregényeket, újságokat olvasgatnak,vagy egyáltalán semmit, vagy a facebook -ot bújják naphosszat, vagy esetleg a rádiót hallgatják. Nem használják semmire az idejüket, az agyukat és közben sikeresek akarnak lenni az élet minden területén. 

Amikor megkérdezem, hogy miért pazarolják az idejüket? Azt felelik: az nem számít! De sajnos ez nem így van! AZ ÉLETBEN MINDEN SZÁMÍT! 

Mindez elvezet bennünket néhány új törvényhez: Folytatás....