Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben vankét fajta ember létezik...

2016.01.11 11:52
"Két fajta ember létezik. Az egyik hazugságokkal épít csillogó életet, de hideg van házában, s lelke kong az ürességtől. A másik szeretettel kövezi ki otthonát, mely felfűti napjait, s minden pillantásával a jót építi. Az egyik féli az éjt, nem lát túl rajta, s képtelen hinni a csodát. A másik az égre emeli tekintetét, gyönyörködik a csillagokban, és nincs lehetetlen számára.
 
Mondom, két fajta ember létezik... Az egyik folyton másokat hibáztat, mindig mindent jobban tud, és soha semmi sem elég jó neki.
A másik igyekszik fejlődni, élete végéig tanul, és az apró csodákat is meglátja az életben. Az egyik folyton panaszkodik az időjárásra, szíve évről évre sötétebb, s nem látja a fényt. 
 
A másik mosolyogva tartja arcát az esőbe, elfogadja, mit az élet kínál, s ő maga válik fénnyé az éjszakában.
Elmondom, szerintem miért téved az első csoport. Mert nem az határoz meg, hogy mit birtokolsz - jó kocsi, hatalmas ház, menő állás, vaskos bankszámla - hanem, hogy milyen a szíved, s hogy miként bánsz másokkal. S csak akkor leszel boldog, ha része vagy a világnak, az életnek, ha a belső hangod szerint élsz.
 
A görögök mindig azt kérdezték, ha meghalt valaki: "Vajon volt benne szenvedély, lelkesedés?"
 
Nos, ez hát a lényeg. Bármit is csinálsz, lángoljon benne a szíved! Tedd alázattal, kitartással, lelkesedéssel és szenvedéllyel! Legyen az csók, ölelés, karrier, álmok, munka vagy csak egy nap a munkahétből. Élj végre tiszta szívvel, mint a GYEREKEK, s ne hagyd elfutni a perceket!
 
NE FELEDD, AMIT SZÍVBŐL CSINÁLSZ, AZ ÉLNI KEZD!
És csak így lehetsz boldog. Nemdebár?"
(Péter Noel)