Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben van



Gyereknevelésnek így kellene történnie

2015.12.11 09:45
 
A gyereknevelés, az elvárásokra, a berögzött szokásainkra épül, a belénk itatott hamis tudásra épülnek, pedig lehet ezt másképpen is, sőt úgy ahogy a teremtőnk, az univerzum megalkotott minket, erre egy nagyon jó példa ebben a filmben látható
 
Hogyha a gyerekeket meghagyják a játszás állapotában, nem válnak sem analfabéta, sem aszociális lényekké.
 

A gyereknek akkora vágya van a kötődésre, hogy még abba is belemegy, hogy a saját adottságait feladja olyan dolgokért cserébe, amiket jó néven vesz a referencia személy(szülő).

...

A gyerekeknek kikötőre van szükségük, ahol tökéletes bizalmat éreznek, ahol teljesen eltudják engedni magukat, ahol benne lehetnek az egységben, és pont ez a szoros egység az önállóságát táplálja. És azután ebből abékés kikötőből indul el a gyerek a nagyvilágba.

...

Mindent amit így tanultam meg, semmit nem felejtettem el. Mivel csak olyan dolgokat tanultam meg, amelyek valóban érdekeltek egy bizonyos pillanatban, és melyek segítettek, hogy megoldjak egy problémát, hogy megoldjak egy feladatot, hogy elérjek valamit.

....

Olyan módszer sem léteziki, ami egy bizonyos korban minden gyerekre vonatkozik, és ABC-vel kezdődik.

...

A mesterséges világgal az van és ez egyértelmű, A számítógép és társai olyanok, mint a szerszámok, mint egy kalapács. A kalapács is veszélyes, mégis egy csodálatos szerszám.  A gond azzal van, ha a gyerek pl. Olyan hőssé válhat, amilyen nem lehet a hétköznapokban. Főként azok a gyerekek, akiknek problémájuk vannak az iskolában, akik tényleg nem hősök a mindennapokban, akkor ebben a virtuális világban megvan a lehetőségük, hogy azzá válhassanak, akik lenni akarnak. Akkor ez tényleg menekülésnek számít.

...

Hogyha a gyerekeket meghagyják a játszás állapotában, nem válnak sem analfabéta, sem aszociális lényekké.