Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben van



Feltételhez kötött szeretet

2016.07.10 15:14

A legtöbb szülő ott teszi a legnagyobb rosszat (sokszor persze nem akarattal, de sok esetbe nevelés céljából ) a gyerekének, hogy feltételhez köti a szeretetét.

Ki kell érdemelnie valamit. Jól kell viselkednie. Meg kell csinálnia valamit, annak ellenére, hogy nem szeretné. Ha nem, akkor nincs szeretet. Sőt tovább megyek, meg is vonja magát a szülő a gyerektől - felnöttként nem látogatja, nem találkozik vele stb...
 

Mivel a szeretetre akkora szükségünk van, mint a levegőre, ezért a legtöbb szülő hamar rájön, hogy a szeretet megvonásával remekül lehet manipulálni a gyereket. Ha nem azt csinálja, amit a szülő elvár, akkor megvonja tőle és energiát nyer vele. Ha elég jó, akkor megjutalmazza vele.

Mi lesz az eredmény?

Rövid távon: egy jól irányítható, szófogadó gyerek (jó esetben), de tele elfolytásokkal.

Hosszú távon: Katasztrófa. Olyan ember, aki azt gondolja, hogy ő nem elég jó úgy, ahogy van, és ki kell érdemelnie a szeretetet. Tennie kell valamit, hogy szeressék és elfogadják. Önbecsülési probléma. Alacsony önbizalom. Kisebbrendűségi érzés. Szenvedés. Csödbe ment párkapcsolatok. Negatív énkép, negatív élet. És ezt a példát viszi tovább, amit a szülőtől tanult, és a saját gyerekét is így fogja nevelni, hogy észre sem veszi. Ráadásul egy igen erős energetikai megvonásban részesül, ami hosszútávon betegséghez is vezethet, mert egy alap energiát von meg a gyerekétől a szülő.

Ki lehet ebből törni, több módja is van.

De mennyivel jobb lett volna, ha a szülei, akiknek az lett volna a feladatuk, hogy feltétel nélkül szeressék, megteszik azt, ami a dolguk. Szeretik azért, mert ö van. Mert él, mert hozzájuk született. - Akkor is, ha rosszalkodik, ha nem úgy viselkedik, ahogy "elvárják". - Kimutatják, hogy soha, semmit sem tud tenni, amivel elveszítheti a szeretetüket. Ez lenne a megfelelő szülői szeretet és hozzáállás.

Csak szét kell nézni a világban, mennyi a boldogtalan ember, és rájövünk, mennyien nem kapták meg a feltétel nélküli szeretetet.

Ha szülő vagy: éreztesd a gyerekeddel, mondd el neki, hogy szereted. Hogy ezen soha semmi nem változtat. Örökre szeretni fogod, bármit tesz is. Mutasd ki neki úgy, hogy érezze a szeretetet (szeretetnyelvek). Ez egy szülő legfontosabb feladata. Soha nincsen késő!

Ha manipuláltad, vagy a mai naig manipulálod, ha a szeretet megvonással büntetted és zsaroltad, akkor tudd, hogy ez maradandó károkat okozhat a lelkében. Ezért hagyd abba. Szeresd. NE kösd feltételhez egyszer sem a jövőben.

Szerencsére a gyerekek megértőek a szülők gyarlóságaival szemben. Soha nem késő elkezdeni valakit feltétel nélkül szeretni, és ezt kimutatni.

Itt az idő, kezd el MOST