Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben van



Én kis kertet kerteltem zöldségeket ültettem...

2015.04.17 10:45

Ugyan bazsarózsát nem ültettem, zöldségféléket annál többet, hagyma, krumpli, paradicsom, paprika, kapor, petrezselyem, sárgarépa, uborka, zöldbab, cukorborsó. Nem szegte kedvemet az, hogy nincsen kertem itt kint München városában. A teraszunk is kicsinyke így elő kellett vennünk a kreatív elménket, hogy segítségünkre legyen. Péter nagyon talányos módón alacsony költséggel meg is oldotta ezt, láthatod a képeken. Kicsit újra hasznosítottunk :) Próba szerencse. De ahogy látod szerencse lett, mert már kezdenek kibújni a hagymáink, melyeket 5 napja dugdostunk el. Természetesen nagy figyelmet fordítok a kis jövevényekre, minden nap megcsodálom őket és néha még meg is dicsérem őket, hogy milyen szépen fejlődnek. :) 

A saját növények termesztése fontos számunkra, így hát itt sem történt másként, mint otthon. Kitaláltuk és megvalósítottuk. Tavaly még elég össze-vissza lakhatásunk volt, így nem sok növénnyel próbálkoztunk, pár eper palántánk volt csak. Idén mivel a mostani lakásunk remélhetőleg már megmarad, míg végleg haza megyünk, így belevágtunk. Meghozta a gyümölcsét, nagyon szépen fejlődnek a magocskák. Az adott körülményekhez képest teljesen meg vagyunk elégedve az eredménnyel. Ezt tudtuk kihozni belőle. Én mindenkit arra buzdítok, ha van néhány üres fél órája, órája és egy kis kreativitása,  használja ki és ha nem is sokat, de néhány saját kis magot ültessen el és gondozza, mert nincs is annál jobb, mint a saját termést elfogyasztani. Nem beszélve az oda vezető útról, míg felnőnek fogyasztható formába alakulnak. Gyönyörködhetsz minden nap, abban milyen gyorsan nőnek és fejlődnek, pláne ha tényleg szeretettel gondozod, csodálod őket. Ma elindulunk Magyarországra egy hétre, végre kicsit feltöltődünk, már alig várjuk, megismerkedhetünk az új házunkkal. 

Tegnapelőtt óta kint vannak már a teraszon, - eddig a szobában nevelgettem őket - és kíváncsian várom, hogy mekkorát nőnek az egy hát alatt. Kapnak majd számokat is, hogy védve legyenek. Nos, ez a mi kis kertünk, kis hobbink, amit nem tudunk véka alá dugni és elfelejteni, ami egyszer örömet okoz, azt csinálni kell! Te is próbáld ki, hidd el nagy öröm, nem beszélve arról, míg a kis kerteddel foglalatoskodsz, biztos el felejted a negatív gondolataidat:)

 

Jó kertelgetést kívánunk neked is, ha rászánod magad!