Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben van



A blokklánc technológia megváltoztatja a világot

2020.08.05 14:31
 
2009-től már nem csak információ áramoltatására képes az internet, hanem értékek áramoltatására is. Létrejött az értékek hálózata, és rajta az új technológiát használó Bitcoin-rendszer.
 
A Bitcoin rendszer White paper szerinti pontos definíciója „Bitcoin: A peer-to-peer Electronic Cash System” (Bitcoin: Egy végpontok közötti készpénzrendszer”. A rendszer peer-to-peer, azaz nem központosított hálózat, hanem egyenrangú, és egymástól független csomópontok kapcsolatrendszere. A csomópontok az interneten keresztül kapcsolódnak egymáshoz, s földrajzilag bárhol elhelyezkedhetnek.
A hálózatot a felhasználó szempontjából 3 jelzővel lehet jellemezni: globális, azonnali és decentralizált, azaz közvetítő nélküli.
 
A rendszer a hagyományoshoz képest alternatív megoldást nyújt pénzügyi tranzakciók végrehajtásához és nyilvántartásához.
 
A megoldás attól alternatív, hogy:
 
- megoldja a korábban a digitális információ másolásakor minden esetben létrejövő duplikáció kérdését, ezáltal lehetővé teszi az információ másolását oly módon, hogy elküldése után az információ csak és kizárólag a címzettnél létezzen, a kiindulási ponton viszont megszűnjön;
- az elszámolás nem központosított, a tranzakciók végrehajtásához harmadik fél bevonása nem szükséges;
- a rendszer bárki számára nyitott, tetszőlegesen lehet csatlakozni, vagy kiszállni;
- a könyvelés nem egy központi helyen vezetett főkönyvben történik, hanem minden egyes hálózatba kapcsolt csomópont értesül minden egyes tranzakcióról, ezen felül minden egyes csomópont el is tárol minden tranzakciót – ez az elosztott főkönyv;
- a tranzakciók titkosítottak;
- a tranzakciók egybegyűjtése, titkosítási folyamata ún. blokkokat, illetve blokkok láncolatát hozza létre (blokklánc-technológia); a technológiának köszönhetően az új tranzakciók mindig a régiekhez kapcsolódva kerülnek szétküldésre a hálózatban, tehát a teljes tranzakciós történet újra és újra elküldésre kerül, kizárva ezzel a visszamenőleges hamisítás lehetőségét is;
- a rendszer működtetésében, azaz a titkosítások elvégzésében résztvevőket az általa kibocsájtott digitális pénzzel jutalmazza, biztosítva ezzel a hálózat működését és fenntartását.

A bloklánc technológia megváltoztatja a világot. Légy te is részese a fejlődésnek. Most még mint korai érdeklődő profitálhatsz is belőle.
Érdekel?
Keress!
Én segítek neked eligazodni ebben az új világban.