Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben vanBlog

Folytatás....

Mindez elvezet bennünket ahhoz, a két meghatározó erőhöz, ami az életünkben történteket irányítja.

1, az első erő a szeretet hatalma.

A szeretet hatalma formálja, alakítja személyiségünket és a sorsunkat. A szeretet hatalma, azt jelenti, hogy mindent azért csinálunk , hogy szeretetet kapjunk, vagy pótoljuk a szeretet hiányát. pl, a gyermek személyiségét, a kapott szeret mennyisége és minősége formálja. A felnőttkori konfliktusok a szeretet hiányából erednek , amit neveltetésünk folyamán szüleink, vagy mások nem adtak meg nekünk.

2, a második ilyen nagy erő a befolyás hatalma. Ez az, ami egész életünk folyamán hatással van ránk és az ereje hihetetlenül nagy.  Hogy ez miért van így?  Mert már születésünk pillanatában, sőt gyakran előfordul, hogy már születésünk előtt is a befolyás hatalma formál minket. Minden gondolat, ami meg fordul a fejünkben, akármit hallunk, látunk, érintünk, ízlelünk, szagolunk a világon minden, ami valami módon hat ránk befolyással hat ránk egész személyiségünkre.

Fogalmazhatunk így! – MINDEN FONTOS MINDEN SZÁMÍT!

Különösen felnőtt korban lényeges ez, akkor tudatosítsuk, hogy minden fontos minden számít!

Pl, a statisztikák szerint, egy amerikai átlagban 20-25 órát tölt el a televízió mellett hetente. Az idősebb állampolgárok naponta kb 7 órát nézik a TV-t, az átlag amerikai gyerek napi 3-4 órát. Mindez most már teljesen igaz Magyarországra is. Ezzel szemben az Amerikai nagyvállalatok igazgatói hetente alig 4-5 órát töltenek a televízió mellett.

Had tegyek fel egy egyszerű kérdést. Mit gondolsz van-e összefüggés a között, hogy valaki  hány órát néz naponta  televíziót és, hogy milyen sikeres az élet bármely területén? 

Gondolod, hogy azok az ösztönző hatások a könyvek, az újságok, a tanfolyamok, az emberek, a TV műsorok stb. Amiket olvasunk, nézünk, hallgatunk az évek hosszú folyamán, szóval mit gondolsz mindezek befolyással vannak –e a jövőnkre?

Enged meg, hogy válaszoljak! – MINDEN FONTOS MINDEN SZÁMÍT!

De fel kell tennünk magunknak egy kérdést: A kérdés így hangzik: Mit akarok az élettől?

Ha erre a kérdésre határozott választ tudunk adni , akkor körül nézhetünk a világban és el tudjuk dönteni, hogy mi a jó és mi a rossz nekünk. Mit jelent ez? Egyszerű. Mindaz, ami afelé terel, amit el akarunk érni az jó. Ugyanakkor, mindaz, ami attól eltávolít bennünket, az rossz. DE MINDEN SZÁMÍT!

Van egy jó barátom, aki szinte állandóan fogyókúrát tartott és érdekes módon gyakran rajtakaptam, hogy süteményt eszik. Néha előfordult, hogy két süteményt is bevágott. 

- Egyszer azt mondtam neki: Azt hittem, hogy fogyókúrázol, kizárólag zöldséget és gyümölcsöket eszel, nem hizlaló dolgokat. 

- Azt felelte: persze. 

- Erre én: na és a sütemény? 

-Mire ő: az nem számít!

Tudod, hányan vannak, akik esténként 3-4 órát ülnek a TV mellet a sikerről álmodoznak és közben csak a képregényeket, újságokat olvasgatnak,vagy egyáltalán semmit, vagy a facebook -ot bújják naphosszat, vagy esetleg a rádiót hallgatják. Nem használják semmire az idejüket, az agyukat és közben sikeresek akarnak lenni az élet minden területén. 

Amikor megkérdezem, hogy miért pazarolják az idejüket? Azt felelik: az nem számít! De sajnos ez nem így van! AZ ÉLETBEN MINDEN SZÁMÍT! 

Mindez elvezet bennünket néhány új törvényhez: Folytatás....

A világot olyannak látjuk, amilyennek látni akarjuk. A hit alakítja a valóság tényeit. Amit egy nő vagy egy férfi tiszta szívből hisz, az úgy is van. A külső világunk mindig összhangban van a belső világunkkal. Külső világunknak mindig van egy lelki megfelelője. Ha valamit a külső világunkban meg akarunk változtatni, annak először a lelki megfelelőjét kell megváltoztatnunk.

Az énkép a belső hitnek az a halmaza, ami meghatároz mindent, ami velünk történik. Az énkép mindazoknak az információknak a végeredménye, összegzése, amit valaha magunkról és a külvilágról szereztünk, és amit igaznak hittünk. Mindez az énkép része lesz és kialakul az ennek megfelelő belső mechanizmus, ami meghatározza azt, hogy mi történik velünk. Ez azt jelenti, hogy minden változás az énképben bekövetkező változással kezdődik.

A változás azzal kezdődik, hogy új információkat szerzünk be, amik meg változtatják a hitünket. Csak, hogy nincs is annál nehezebb, mint a hitet megváltoztatni, mivel a hitünkhöz ragaszkodunk a leginkább. Pedig hajlandóságot kell mutatnunk önkorlátozó hitünk feladására, hajlandóságot kell mutatnunk, rá, hogy őszintén szemléljük hitünket.  Tegyünk fel egy kérdést magunknak: - vajon ezek a hitek minket szolgálnak? Ez az amit tényleg szeretnék? Valóban ezt akarom én csinálni? Ez a legtöbb, amit elérhetek?

Ha megkérdőjelezzük a hitünket, megváltoztatjuk az énképünket! Az új információk befogadásával egy új énkép alakulhat ki. Ez pedig egy új fogalom- a valamivé válás pszichológiája.

A valamivé válás pszichológiája szerint mindannyian az állandó és folyamatos változás állapotában vagyunk. Az énképünk és a hitünk állandóan változik. PL, amikor gyerekek voltunk kialakult egy képünk a felnőttek világáról, tinédzser korban már más volt, és ahogy az évek teltek úgy változott a hitünk, az énképünk az egész életszemléletünk a világról alkotott képünk. Tehát benne vagyunk egy folyamatban, a valamivé válás folyamatában. Olyan ez akár az elvetett mag, állandó megállás nélkül formálódunk, változunk, fejlődünk, de mindig az uralkodó cél irányába. Egyfolytában abba az irányba haladunk, amire éppen akkor a legintenzívebben gondolunk. Pl, a kábítószer vagy az alkohol rabjairól ugyanúgy elmondható, hogy a saját uralkodó céljai irányába haladnak szüntelenül, ők erre gondolnak a legintenzívebben.

Amennyiben gyors fejlődést akarunk elérni világos célokkal, kell rendelkeznünk, határozottakká kell tennünk őket. Egyfolytában csak arra kell összpontosítanunk és ki kell tartanunk mellettük. Gyakran találkozunk olyanokkal akik már fiatalon sikeresek, elérték amire hőn áhítoztak. Ezekről az emberekről kiderül, hogy megszállottak, már régóta egy bizonyos terület foglalkoztatja őket, kitartóan! Míg mások lehetnek jóval idősebbek soha nem értek el különösebb eredményeket az életben semmilyen téren. Mert semmi sem foglalkoztatta őket intenzíven.

A valamivé válásnak két akadálya van!

 1. Az elsőt úgy hívják, hogy homeosztázis. A homeosztázis azt jelenti, az állandóság utáni vágy. Ez az emberi lélek természetes vágya, amivel ragaszkodik egy múltbeli állapothoz. Azaz szeretnénk fenntartani egy státuquot. Ezek az emberek akik mindig azt mondják: - mindig is így csináltuk, most is így csináljuk. mindenképpen résen kell legyünk a homeosztázissal szemben, mert könnyen merevvé és rugalmatlanná teszi gondolkodásunkat.
 2. A másik az úgy nevezett pszichoszklerózis. A pszichoszklerózis nem más, mint a magatartás meg merevedése. Viselkedésünk meg merevedése. A pszicoszklerotikus emberek megrögzült elképzeléseket alakítanak ki. Ezek az elképzelések pedig szigorú hajthatatlansághoz vezetnek.

Mindkettő azt eredményezi, hogy megrekedünk a komfortzónában.

Tudjuk, hogy az emberi viselkedés természetes tendenciája, hogy egy bizonyos módon elkezdünk csinálni valamit, aztán megrekedünk a komfortzónában. Még akkor is hajlamosak vagyunk itt megrekedni, ha a helyzet nem tesz boldoggá, ha egyáltalán nem vagyunk megelégedve vele. Legyen az bármilyen kapcsolat vagy munkahelyi szituáció.

Küzdenünk kell ez ellen, mert ha a komfortzónában rekedünk, minden rutinná válhat. Azt mondják, hogy a rutin maga a halál, maga a vég. Az megszüntet minden spontaneitást. Egy kitaposott ösvényen haladunk csak is a megszokott kerékvágásban, ahonnan egyszerűen nem tudunk kikerülni. Óriási veszélyt rejt ez magában, mert társadalmunkban az emberek nagy többsége természeténél fogva hajlamos megrekedni a komfortzónában. Hihetetlen csökönyösséggel ragaszkodik a státuszquojához, magatartása, viselkedése merevvé válik. Azok, akik belekerülnek ebbe a csapdába, képtelenek ki kerülni belőle, hiába rossz nekik.

Mindez elvezet bennünket ahhoz, a két meghatározó erőhöz, ami az életünkben történteket irányítja. Folytatás....

 

Könnyed kommunikáció

2019.07.31 10:49
 • Voltál már úgy, hogy érezted, ez a kommunikáció nekem, most nem fog menni?
 • Voltál olyan helyzetben, hogy egy családtagoddal, szerelmeddel, iskolában tanárral, munkahelyen főnökkel, beosztottal, ...nem találtad meg a kellő kommunikációs hangot?
 • Voltál olyan helyzetben, hogy legszívesebben beolvastál volna, de inkább nem tetted, mert tudtad, hogy megbántod?
 • Voltál olyan helyzetben, hogy vkit megbántottál a kommunikációddal?
 • Voltál úgy, hogy meg akartál magyarázni vmit, de nem értették?
 • Voltál már konfliktus helyzetben és nem tudtad kellőképpen kifejezni magad?
 • Volt gyermeked olyan helyzetben, hogy tanult, de órán meg sem tudott szólalni?
Folytathatnám a felsorolást és többen voltunk ilyen-olyan helyzetekben és sokszor alul maradtunk, vagy veszekedés lett a vége és sosem tudtuk ember módjára megbeszélni helyzeteket, dolgokat.
 
Nos jó hírem van! - létezik egy nagyon klassz megoldás, amivel újra emberként meg tudjuk beszélni dolgainkat, sérelmeinket, meglátásunkat, javaslatainkat, úgy, hogy kiegyensúlyozott lesz a kommunikáció!
 
Ha te is átszeretnéd élni a kiegyensúlyozott és könnyed kommunikáció élményét kezd el fogyasztani és add ismerőseidnek is a Balance frekvencia eszenciát, mely nagyon sok esetben már bizonyított. Tapasztalatok tömkelege számol be erről a csodás javulásról, hogy újra tudunk egymással kommunikálni
 
Egyedülálló, hiszen ebben az elegyénesitett társadalomban mindenki a maga sérelmét szajkozza és a másik embert észre sem veszi. Nem segítünk másokon és emberszámba sem vesznek sokszor minket, ez volt a hatalom szándéka, hát bele is mentünk a játékukba. Most pedig nézünk nagy szemekkel, hogy miért ilyen önzők az emberek. 
 
Mi már minden nap, reggel felkelés után az első, hogy megisszuk, hiszen minden nap érnek újabb és újabb megoldandó feladatok, információk, problémák, lelki traumák, amiket sokszor nehezebb megoldani, de így van segítség! 
 
 
Vagy rendeld meg itt >>> Kattints a linkre, majd menj a webshopba, melyet a felső részben találsz és ott  meg tudod rendelni!

Mit szólnál hozzá, ha lenne egy olyan segítséged, aki felvált egy terapeutát? Bármilyen információ ér a nap folyamán és szükséged van rá, azonnal a táskádba nyúlsz és máris „segítő kezet nyújt”.  A táskádban elfér, biztonságot nyújtó problémamegoldó megoldás a minden napokban! Zseniális!

Jó hírünk van! – Megszületett és számodra is elérhető!

Terapeuta helyett is használhatod az év minden napján, 1 vizit áráért. Hiszen minden nap, a nap minden percében érhetnek különböző hatások ,és érnek is. De ki jobban, ki kevésbé jól tudja tolerálni ezeket. Megoldani nem mindig sikerül, sokszor „szőnyeg alá kerülnek” és mindig olyankor jönnek elő, mikor nem számítunk rájuk, ekkor futunk orvoshoz, terapeutához, nyulunk ilyen- olyan megoldásokhoz.  Több- kevesebb sikerrel :)  

Mi megalkottuk!

Egy olyan egyensúly - frekvencia eszencia, mely a testi-lelki (megkockáztatom a tapasztalatokból, szellemi) harmóniát megfelelő szintre, azaz egyensúlyba billenti. Bármilyen diszkonfortot érzel a testedben, a szervezetedben ő azonnal a megfelelő, legelső- szervezetednek legfontosabb kibillenését állítja helyre. Ezt te nem tudod befolyásolni ( EGO szinten), hiszen a szervezeted intelligensebb, jobban tudja, mi kell ahhoz, hogy életben tartsa a szervezeted! Majd folytatja a következővel és minden napi barátoddá válik! :) 

Szeretnéd tudni, hogy mi ez?

Itt nézz utána: Szeretnéd kipróbálni? Itt ezt is meg teheted: Kattints a linkre >>> https://balanceoflife.hu/bl/32210

Csak regisztráció után vásárolhatod meg a kívánt terméket, 1 db vagy 2 db+1db egység csomagokban. >> https://balanceoflife.hu/bl/32210

Ők már kipróbálták, tesztelték, tapasztaltak és fogyasztják minden nap. >>> https://balanceoflife.hu/blog/ok-mar-kiprobaltak-balance-esszencia-tapasztalatok

Bármilyen kérdésed felmerül, keress bennünket bizalommal! : >>> Itt üzenhetsz, kattints a linkre >>>

 

Két gyilkos parazitát találtunk a társadalom testében. Az egyik a PROFIT, a másik a személyes FELELŐSSÉGvállalás hiánya, pontosabban a korlátlan felelőtlenség megengedése. Ezen paraziták táptalaja, éltetője a JOG, és a JOGI SZEMÉLYISÉG! Védelmezője az i-GAZSÁGSZOLGÁLTATÁS! Ha tehát a jövő, emberközpontú gazdaságát megpróbáljuk elképzelni, mindjárt ki is jelenthetünk két fontos tételt!
 
A szerves társadalomban a gazdaságot nem a profit fogja hajtani, viszont a munkában résztvevőknek az élő és élettelen környezettel szembeni személyes felelősséggel kell részt venni a javak előállításában.
 
A vállalkozási formának, amelyik a szerves társadalom  gazdasági tevékenységét szervezi, elsődleges feladata a tagjai számára a boldogulás feltételeinek magas szintű biztosítása.
 
Mik ezek:
 
Tiszta ivóvíz
Tiszta, egészséges élelem
Energiaellátás
Lakás, amit soha, senki nem vehet el tőle
Végül a legfontosabb, egy közösség, ahol megbecsülik és számítanak rá. Ahol számíthat a közösség erejére, segítségére, hogy a fentebb felsorolt elemek egyike se hiányozhasson, soha az életéből.
 
Mindazon magyar embereknek, akik mentesek a pártoskodástól, akik már értik, hogy nem szembeszállni, hanem építeni kell, akik tenni akarnak magukért, a családjukért, a nemzetükért, akik megértették, hogy saját kultúránk, szellemiségünk, cselekvő képességünk ebben a korban is képes megtartani a magyar nemzetet. Van egy közösség, a boldog, együttműködő, szellemi úton járó embert, és a belőle felépülő szeretet alapú társadalmat, mint elérhető világot kívánja megvalósítani. Új törvények helyett a természettel szembeni alázatra, szellemi tisztaságra, az univerzális rend helyreállítására törekszik.
 

 

 

 
 
 

Kézműves alkotó műhely

2018.04.28 17:00

Alkoss, pihenj, tölts velünk egy-két tartalmas napot Sombereken, Baranya egyik gyöngyszemében, Mohácstól 10 km-re fekvő kis településén, ahol felfedezheted önmagad egy más formában. 

A több éves tapasztalat és a baráti beszélgetések, arra sarkaltak bennünket, hogy gyakorlati úton is meg mutassuk tudásunkat. Ezért is szeretnénk útjára indítani műhelyfoglalkozásainkat, több témában, hogy mindenki kedvére választhasson.

 • Néha már menekülnél a városból?
 • Szívesen felednéd a hétköznapok megszokott ritmusát?
 • Kikapcsol az alkotás, a főzés, sütés? Jóleső érzés belemerülni az ízekbe, illatokba, mindenféle kézműves tevékenységbe?
 • Feldob, ha a főzés, sütés művészete terén újat tanulsz? Kíváncsi vagy, milyen lappangó tehetség rejlik még benned?
 • Örülnél, ha olyan társaságra lelnél, ahol mindenki érti, sőt, magáénak érzi az alkotás iránt érzett szenvedélyed?

KÉPZELD EL, hogy van egy hely, ahol egy - két napra művész, vagy művésznő lehetsz… Ahol reggeltől estig kísérletezhetsz és alkothatsz együtt egy csapattal… Ahol kikapcsolhatsz, tanulhatsz, formákat alakíthatsz és közben te magad is alakulhatsz…

Ami biztosan megtörténik majd Veled, az a művészi-önmagadra találás. :) A kikapcsolódás, feltöltődés, az otthoni nehézségek eleresztése egy kis időre. Új ismerősökre, új barátokra lelsz, akikkel nagyokat nevethetsz… Mi ott leszünk és inspirálunk, támogatunk, bíztatunk, segítünk, oda figyelünk, hogy művész bőrben is jól érezd magad :)

Érdeklődésedet felkeltettük, segítsd munkánkat, töltsd ki a lentebb található kérdéseket vagy >>>>Kattints a linkre>>> Kézműves alkotó mhely Sombereken  Köszönjük

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arcon, testen múlni nem akaró bőrbajok, bőrsérülések, felfekvések,sebek, és testi fájdalmak gyógyíre volt katonáknak a XVI. századtól!

ŐSI GYÓGYÍR A XVI. SZÁZADBÓL!

Évszázadokon keresztül felbecsülhetetlen értéket jelentett a bőr helyreállításában!

Az Ősi Gyógyír (Elixír) a XVI. század óta a francia seregek katonai orvosságok listáján is szerepelt!

Ismerje meg Ön is a gyógynövényekből készült Ősi Elixírt, és tudja meg hogyan használták a katonák évszázadokon keresztül arcon, testen múlni nem akaró bőrbajokra, sebekre, felfekvésekre, bőrsérülésekre, testi fájdalmakra!

 ISMERJE MEG ÖN IS EZT AZ IGAZ TÖRTÉNETET! 

A TARTALOMBÓL:
 
Nem csak az udvarhölgyek de XIV. LAJOS NAPKIRÁLY ORVOSAI is használták ezt az ŐSI GYÓGYÍRT!

Az Ősi Gyógyír története! 

Ahogy minden kezdődött.....

Az 1500-as évek elején I. Ferenc király megbízást adott szerzeteseknek, hogy készítsenek egy hatásos növényi kivonatot katonáknak a középkorban végétől használt lőfegyver, az Arquebusade (ejtsd: Árköbüzád) szakállas puska, vagy másképp mondva nehéz puska) által okozott sérülések ellen.

 Milyen bőrbajokra, testi fájdalmakra használták és hogyan alkalmazták a katonák a gyógyírt? Felhasználási módok és használati útmutatók az elmúlt évszázadokból!

 Szerezze meg Ön is ezt a kis könyvecskét és ismerje meg minél előbb a csodálatos gyógynövényekből készített Ősi Gyógyírt!

 

Készíts saját weboldalt

2017.05.17 17:37

Ha szeretnél saját honlapot készíteni magadnak, figyelmedbe ajánlom a webnode nagyon egyszerűen szerkeszthető felületét. Ha nincs semmilyen programozói szaktudásod és mégis olcsón szeretnél magadnak szinvonalas weboldalt, akkor kezd el még ma. Teljesen ingyen kezdheted el és teljesen reklámmentes felületen szerkesztheted saját oldalad. A késöbbiekben is csak akkor kell fizetned, ha a tárhelyed elérte a maximumot, vagy, ha profibb verziót szeretnél. Kezd el ma és ismerkedj meg a számtalan lehetőséggel, melyet a webnode kínál nekünk! Én már megtapasztaltam és ajánlom neked is, hiszen mit veszíthetsz :) 

Töltsd ki az adatlapot és már kezdheted is a kreatív éned kiteljesítését.... 

 

Ez történik, ha kevés magnézium van a szervezetedben

 

A csökkent magnéziumszint tünetei

Legtöbben nem veszik komolyan a magnézium fontosságát, pedig elengedhetetlen ásványi-anyag az agy, a szív és az izmok működéséhez. A vizsgálatok azt igazolják, hogy az egészséges magnéziumszint helyreállítása a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát 40%-kal, a hirtelen szívhalált 77%-kal, a rákot 50%-kal és a bármilyen okból bekövetkező halálozást 40%-kal csökkenti le. Hiánya manapság már sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk.
Van pár figyelmeztető jele, hogy itt az ideje pótolni a hiányosságot:

1. Depresszió

A magnézium a hangulatszabályozó szerotonin termelése és működése szempontjából jelentős. A magnéziumszint növelése javíthat a lelkiállapotán, csökkentheti az idegességet és a szorongást, aminek pedig hatására sokkal jobban tud aludni is.

2. Izomgörcsök

A magnézium elengedhetetlen az izmok működéséhez, enélkül a test mindig görcsös állapotban lenne. A nem megfelelő magnéziumszint okozhat izomrángást, éjszakai lábgörcsöket, arc tikkelést és izomgörcsöket.

3. Helytelen szívműködés

Mint, azt korábban említettük, hogy a magnézium hatással van az izmokra, így a szív izmai sem kivételek. Az elégtelen magnézium okozhat szívritmuszavart, ami később elősegíti a stroke és a szívinfarktus kialakulását.

4. Vesekő

A vesekövek megelőzésében azért fontos, mert csökkenti a kalcium-oxalát (ami az egyik leggyakoribb kőfajta alkotóeleme) mennyiségét, ezáltal gátolva a vesekő kialakulását.

A magnézium legnagyobb mennyiségben a zöldségfélékben, a hüvelyesekben, a különböző gabonafélékben (főleg azok héjában), a gyümölcsökben, a tejtermékekben és a halfélékben található meg.

Miért fontos a magnézium?

A magnézium hozzájárul a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez, és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, és a normál csontozat fenntartásában. Hozzájárul a normál fogazat fenntartásához, az elektrolit-egyensúly fenntartásához, és a normál izomműködéshez. Szerepet játszik a sejtosztódásban, illetve a normál fehérjeszintézisben.

Magyarországon az első olyan vitamin család, ami a bélflórát helyezi az első helyre, miután a bélflóra rendben van a vitamin sokkal nagyobb százalékban szívódik fel. A termék szájban oldódik, aki a kapszulákat nem szereti, annak ez most külön öröm lehet, hiszen a csomagolását tekintve egyesével van csomagolva és nagyon praktikus. Gyerekek is kedvelik.

Keresd nálunk >>>>

 

A böjtölés nem lemondás, hanem a megtisztulás, az új kezdete. Igazán akkor van értelme, ha ezt a folyamatot követően egy életmódváltás is bekövetkezik, aminek köszönhetően jobban vigyázunk magunkra, és azt adjuk a szervezetünknek, amire szüksége van, felesleges dolgokkal nem terheljük... Bizonyos szempontból az is böjtölt már aki, még nem. Hiszen egy gyomorrontás után a szervezetünk magától nem kíván nehéz ételeket, helyette egy ideig szinte semmit nem kívánunk és utána is könnyű fogásokkal kezdünk visszatérni a mindennapokban megszokott ételeinkhez.

Miért is érdemes böjtöt tartani tavasszal?

A szervezet nagytakarítása hasznára válik az egészséges életmód követőinek, hiszen a méregtelenítés időszaka alatt tehermentesíthetik létfontosságú szerveiket a munka alól. Javíthatják a keringésüket, és még az időközben felhalmózódott méreganyagoktól is megszabadulhatnak. Főleg télen - a mozgászsegényebb életmód és kalóriadúsabb táplálkozás miatt - a szervezetben lerakódott különféle mérgek, melyektől hatásos módon tudunk így megszabadulni. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi nehezebben emészthető étel kerül ilyenkor az asztalunkra - akár a hüvelyesek vagy más zsírosabb felvágottak, édesebb cukrászsütemények, édességek, kekszek nassolnivalók formájában. Ezek több órán keresztül a gyomrunkban tartózkodnak, mire megemésztésre kerülnek, mellyel nagymértékben megterhelik emésztőrendszerünket.A tünetek váltakózóak lehetnek a fáradságtól kezdve a rossz alváson, izzadáson keresztül a fejfájásig, allergiás kiütésekig. Ezért is teszünk jót szervezetünknek, ha megfelelő időközönként (legfőképpen a tavaszi és az őszi időszakokban) böjtölésre szánjuk el magunkat. Kezdőként legjobb, ha szakember felügyelete alatt végezzük a böjtöt, aki gondossággal és szakértéssel megállapítja az időtartamát, összetevőit a fogyasztatndó ételeknek. Lehet 1 napos, 3 napos vagy akár 1 hetes vagy 1 hónapos böjtöt is végezni, utóbbi kettőt mindenképpen csak felügyelet mellett, az előzöeknél sem árt, ha még nem csináltunk ilyet!

A böjt megkezdése előtt milyen teendőket érdemes elvégezni?

Érdemes előző nap már mind testileg, mind pedig lelkileg is rákészülnünk a tisztító kúrára és ráhangolódnunk az előttünk álló folyamatra. Ezalatt azt értjük, hogy böjtöt megelőzően már valami könnyed ebédet és vacsorát készítünk el magunknak kissebb mennyiségben, melyet kísérhet akár nyugtató zene és korai elalvás is. Kerüljük az idegeinket felborzoló tényezőket, a tévéműsorokat, hiradókat, politikajellegű műsorokat és az internetes böngészést is. Mindenkinek magának célszerű, kiválasztani, hogy mely tevékenységekkel - netán könnyed mozgással, egy sétával tudja magát kellően megnyugtatni és ráhangolni a következő nap vagy napok eseményeire. Célszerű azt is végiggondolni, hogy mely időszakban, a hétvégén vagy hétköznap tudjuk jobban megoldani a nyugalmas időszak biztosítását. Készítsünk tervet, mik azok a föbb mozzanatok, amit be szeretnénk tartani.

A böjt alatt milyen ajánlott teendőket tartsunk be? 

Ha már idáig eljutottunk, ekkorra már kiválasztottuk a megfelelő ételeket amit fogyasztani kívánunk - legyenek azok túlnyomórészt zöldségek, gyümölcsök, ezek levei, gyógyteák, és tiszta víz. Ajánlatos ebben az időszakbanb a megterhelő fizikai munkát és aktivítást elkerülni. Most a legfontosabb a nyugalom és pihenés és befeléfordulás, meditálás, önmagunk figyelése - gondolok itt a gondolatokra, érzetekre, fájdalomra stb... Legjobban tesszük, ha önmagunkra, befelé figyelünk, és kényeztetjük magunkat - akár kozmetika, wellnes kezelések, masszázs, akár más kedvtelésünknek hódolva, amely a megújulásunkat elősegíti. A böjt alatt könnyebbnek fogjuk érezni magunkat, belülről egy könnyebbség érzése veszrajtunk erőt. Fontos, hogy lépésről  lépésre haladjunkj, és közben a megfelelő folyadékpótlásról sem feledkezzünk meg.Természetesen alap, hogy ilyenkor nem iszunk kávét, alkoholt, és a dohányzást is kerüljük.

A böjt allat ne csodálkozzunk, ha elindul a tisztulási folyamat, mely hasmenés, fejfájás, bőrkiütés és egyéb tünetek formájában jelentkezhet eleinte. Ezek mind jó jelek, a szervezet visszajelzései arról, hogy tisztul.Emellett nagyfokú fáradság is kialakulhat, ezért a többszöri pihenés, vagy alvást se vonjuk meg magunktól, mert ez is a folyamat része. Minél hosszabb böjtöt végzünk, annál intenzívebben jelentkeznek a fenti tünetek., valamint annál nagyobb a regenerálódás része is. A tisztító kúra után is célszerű még a következő napon, vagy napokban könnyed ételeket választani: saláták, levesek, főzelékek, gyóygnövények fogyasztásával. A lassú fokozatos visszatérés javasolt a normálnak nevezett étrendhez.

Milyen böjtöt válasszunk?

Ezt mindenki önmaga döntse el és válassza ki és ebben ajánlatos kikérni diatetikus vagy más hozzáértő természetgyógyász tanácsát, hiszen ennek is egyénre szabottnak kell lennie. Itt a kiválasztott terapeuta tud segíteni, hogy milyen vitaminokkal támogassuk a szervezetünket, szerveinket a böjt alatt.

A böjt összhatása

Kiemelném még, hogy nagyon fontos a léböjt alatt az elvonulás, a lelki ráhangolódás, a befelé figyelés, a meditáció, mert akkor lesz teljes értékű. Aki végig csinált már egy pár napos léböjt kúrát, az tisztában van azzal, hogy alatta és utána a nagyfokú fáradság és főleg a fizikai erőtlenség ellenére, a végén visszatér az energiája és dupla, ha nem tripla erővel dübörög a mindennapokban. Az ember úgy érzi magát, mintha teletankolták volna energiával. Összességében elmondhatjuk, hogyha sikerül a böjtünk, akkor az áldásos hatása nem marad el. Nemcsak testileg, hanem lelkileg is egy olyan megújuláson megyünk keresztül, amely minden szempontból pozitívan hat további életünkre. 

A böjt után fokozatosan szoktassuk vissza magunkat a normál étkezéshez és ha tehetjük, akkor támogassuk meg a szervezetünket és a már kitisztult bélrendszert tartsuk egészségesen amennyire tudjuk. Ezt megtehetjük az új probiotikumos vitamin családdal ismerkedj meg velük itt >>> A vitaminok úgy vannak összeállítva, hogy minden betegséget lefednek és kimondottan gyerekeknek is készült egy szájban oldódó multivitamin, amit a már fogyasztó gyerekek nagyon dicsérnek és szeretnek. Kérd szaktanácsunkat >>>>

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>