Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben van



Kevés a szervezetedben a Magnézium?

2017.04.29 18:14

Ez történik, ha kevés magnézium van a szervezetedben

 

A csökkent magnéziumszint tünetei

Legtöbben nem veszik komolyan a magnézium fontosságát, pedig elengedhetetlen ásványi-anyag az agy, a szív és az izmok működéséhez. A vizsgálatok azt igazolják, hogy az egészséges magnéziumszint helyreállítása a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát 40%-kal, a hirtelen szívhalált 77%-kal, a rákot 50%-kal és a bármilyen okból bekövetkező halálozást 40%-kal csökkenti le. Hiánya manapság már sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk.
Van pár figyelmeztető jele, hogy itt az ideje pótolni a hiányosságot:

1. Depresszió

A magnézium a hangulatszabályozó szerotonin termelése és működése szempontjából jelentős. A magnéziumszint növelése javíthat a lelkiállapotán, csökkentheti az idegességet és a szorongást, aminek pedig hatására sokkal jobban tud aludni is.

2. Izomgörcsök

A magnézium elengedhetetlen az izmok működéséhez, enélkül a test mindig görcsös állapotban lenne. A nem megfelelő magnéziumszint okozhat izomrángást, éjszakai lábgörcsöket, arc tikkelést és izomgörcsöket.

3. Helytelen szívműködés

Mint, azt korábban említettük, hogy a magnézium hatással van az izmokra, így a szív izmai sem kivételek. Az elégtelen magnézium okozhat szívritmuszavart, ami később elősegíti a stroke és a szívinfarktus kialakulását.

4. Vesekő

A vesekövek megelőzésében azért fontos, mert csökkenti a kalcium-oxalát (ami az egyik leggyakoribb kőfajta alkotóeleme) mennyiségét, ezáltal gátolva a vesekő kialakulását.

A magnézium legnagyobb mennyiségben a zöldségfélékben, a hüvelyesekben, a különböző gabonafélékben (főleg azok héjában), a gyümölcsökben, a tejtermékekben és a halfélékben található meg.

Miért fontos a magnézium?

A magnézium hozzájárul a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez, és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, és a normál csontozat fenntartásában. Hozzájárul a normál fogazat fenntartásához, az elektrolit-egyensúly fenntartásához, és a normál izomműködéshez. Szerepet játszik a sejtosztódásban, illetve a normál fehérjeszintézisben.

Magyarországon az első olyan vitamin család, ami a bélflórát helyezi az első helyre, miután a bélflóra rendben van a vitamin sokkal nagyobb százalékban szívódik fel. A termék szájban oldódik, aki a kapszulákat nem szereti, annak ez most külön öröm lehet, hiszen a csomagolását tekintve egyesével van csomagolva és nagyon praktikus. Gyerekek is kedvelik.

Keresd nálunk >>>>