Te melyiket választod a kéket vagy a pirosat?

A döntés a te kezedben van



Az elme gyilkosai

2021.03.16 20:14
Részlet Duncan Shelley: Az elme gyilkosai l. Trilógiából:
“Ön valójában semmivel nincsen kapcsolatban csak a médiával. Mindent a médiából tud. Ha a média azt állítja valakiről, hogy rossz ember, akkor mindenki annak tartja. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam. Ha média valakit jó emberként mutat be, akkor tömegek fogják éljenezni, függetlenül attól, hogy kicsoda valójában. A média ezt mondja az emberek örülnek, ha azt mondja akkor szomorkodnak, ha pedig mutat valamerre, akkor elindulnak a mutatott irányba. "
 
"Az átlagos tudatállapot a földön a hipnotikus trans egy formája.
Megjelenik egy riporter a képernyőn, és azt mondja: utáld ezt a fickót. És utálják. 100 millió ember most gyűlöli azt a fickót, akiről tulajdonképpen semmit sem tud. Gyűlöli, ha tehetnék, ártana neki, csak azért, mert egy riporter akiről ugyancsak semmit sem tud, azt mondta, hogy gyűlölni kell, mert rossz ember. Ez bizony hipnotikus trans”
“Használja többet az érzékszerveit arra, hogy megismerje a világot. Ne tekintse úgy a médiát, mint ablakot a világra. Semmit se vegyen komolyan, amit a média közöl. Nézzen tv-t, ha gondolja, hallgasson rádiót, olvasson újságot, csak NE vegye komolyan! Ne tekintse a médiát érzékelési csatornának!
 
A média nem az ön egyik Érzékszerve!”